Centrala ventilatie Ruck ETA K 1200 H EOJL
Reference: ETA K 1200 H EOJL
Condition: New product
- Producator: Ruck
- Alimentare: Trifazat
- Inclus: Recuperator caldura-contracurent si automatizare
- Greutate(Kg): 246
- Debit maxim aer(mc/h): 1520
- Dimensiuni(mm): 1717 x 807 x 1083
- Nivel zgomot(dB): 60
- Garantie: 36 luni
More info
Ventilatoare cu motor EC (MES):
Ventilatoare cu actionare directa, cu o singura gura de aspiratie, cu elice radiale curbate inapoi de inalta performanta, montate pe un motor EC cu rotor extern cu electronica de comanda integrata. Elicea motorizata echilibrata static si dinamic in doua plane conform DIN ISO 1940, clasa de calitate G 6.3. Motorul EC cu rotor extern depaseste clasa de eficienta IE4, magnetii fara utilizare de pamanturi rare, rulmenti fara intretinere cu lubrifiere pe termen lung, durata nominala teoretica de cel putin 40.000 de ore de functionare. Ventilatorul poate fi utilizat la toate retelele conventionale de alimentare cu energie electrica, cu debit de aer nemodificat. Electronica integrata, logica de comutatie cu zgomot redus; viteza 100% controlabila. Unitatile ventilatoarelor sunt extractabile, cablurile cu conectare prin mufe pot fi desfacute fara scule in scopuri de intretinere.
Recuperare de caldura in contracurent:
Schimbatoarele de caldura de inalta eficienta in contracurent cu placi de separare, din aluminiu rezistent la coroziune si la apa de mare, sunt caracterizate printr-o etanseitate superioara, igiena, stabilitate dimensionala si o durata lunga de viata.
Schimbatoarele de caldura pot fi extrase pentru curatare conform VDI 6022. Datele de performanta ale software-ului de proiectare pentru schimbatoarele de caldura in contracurent au fost masurate conform EN 308 si atestate prin "Certificare EUROVENT". Functie anti-inghet integrata prin intermediul circuitului bypass, la temperaturi exterioare scazute. Schimbatoarele in contracurent sunt utilizate cu precadere in aplicatii fara functie de recirculare. Transferul de umiditate sau miros este exclus daca exista diferenta de presiune intre aerul introdus si aerul extras din interiorul unitatii de ventilatie in zona schimbatorului de caldura. Un schimbator de caldura in placi 100% etans nu este posibil din punct de vedere tehnic. Tavile de colectare condens pe ambele parti cu stuturi de drenare generos dimensionate, asigura evacuarea condensului. In varianta cu bypass, fluxurile de aer prin schimbatorul de caldura sunt blocate dupa deschiderea clapetei de bypass, facand astfel posibila racirea libera foarte eficienta a cladirii. O monitorizare antiinghet este integrata in automatizare.
Baterie de incalzire electrica:
Incalzirea aerului se face prin intermediul unui registru de incalzire electric integrat, ocupand spatiu redus in interiorul carcasei izolate a echipamentului. Utilizarea tijelor de incalzire si a cablurilor cu izolatie din silicon rezistent la temperatura duc la o durata lunga de viata. Un limitator de temperatura de siguranta integrat protejeaza aparatul impotriva supraincalzirii cand debitul de aer este redus. Controlul eficient energetic al temperaturii este asigurat printr-un reglaj continuu al puterii cu reglaj pe intervale. Temperatura de referinta este programabila prin intermediul unitatii de comanda (controlul temperaturii aerului introdus). Nu este necesara o monitorizare separata a debitului. Registrul poate fi extras lateral, pe sine de ghidare zincate, pentru intretinere.
Filtre de aer panou:
Filtre compacte tip panou cu durata lunga de viata, inlocuire usoara a filtrului prin intermediul cadrului cu eliberare rapida. Filtru de aer introdus F7 conform EN779:2012 (nou, ISO ePM2.5≥70%), constand din fibra de polipropilena hidrofuga, rezistenta la abraziune, cadru din polistiren, complet incinerabil.
Filtru de aer extras M5 conform EN779:2012 (nou, ISO ePM10≥65%), cadru din profile de polistiren extrudat, complet incinerabil, pasla din fibre sintetice cu falduri intrinseci rigide si distantiere suplimentare din plastic.
Clasa de etanseitate ridicata este realizata printr-un dispozitiv cu eliberare rapida care actioneaza pe cadrul filtrului, pe o garnitura EPDM tip coroana. Sistemul este conceput constructiv ca usa de acces sa poate fi inchisa numai cand filtrul este corect fixat.
Automatizarea si controlul:
Tabloul electric cu componentele de comanda si toate dispozitivele aferente sunt integrate in unitatea de baza.
Sistem integrat CONSTANT AIR VOLUME cu puncte de masurare a presiunii in duzele ambelor ventilatoare. Sistemul de comanda compenseaza modificarea densitatii aerului in functie de aerul exterior. Ca urmare, indiferent de pozitia ventilatorului, este asigurat un debit volumetric constant tot timpul anului pentru aerul introdus si aerul extras, la interior. Economia de energie pentru ventilatoare si incalzire poate ajunge pana la 15%.
Fiecare dintre cele trei debite de aer introdus si de aer extras poate fi setat fara trepte. Prin intermediul unitatii de comanda debitele volumetrice sunt controlate simplu, in trei trepte. Reglajul combinat debit constant / presiune constanta pentru sistemele de ventilatie in cladiri nerezidentiale.
In cazul controlului zonal al volumului de aer din mai multe regulatoare de debit, comanda asigura o presiune de intrare constanta in aerul introdus cu urmarirea debitului de aer extras. Prin modul de comanda se asigura aceleasi debite de aer introdus si evacuat chiar si in cazul reglajului zonal si se previne depresiunea sau suprapresiunea in incaperi. In plus, se evita debite volumetrice inegale, care ar putea influenta negativ recuperarea caldurii.
Ambele filtre sunt echipate cu monitorizare a presiunii diferentiale. Gradul de contaminare a filtrului este afisat prin intermediul unitatii de comanda.
Sistem de racire libera a cladirilor integrat:
Automatizarea integrata activeaza racirea libera a cladirii in cazul unei sarcini termice interne crescute a caldurii in timpul perioadei de tranzitie sau in zilele fierbinti de vara. Interiorul cladirii este racit prin oprirea recuperarii caldurii, cu aer rece din exterior, fara necesar suplimentar de energie.