Recuperatoare de caldură

      In categoria recuperatoare de caldura puteti gasi dispozitive care ajuta la economisirea energiei termice folosita la incalzire, prin recuperarea caldurii din spatiile in care au fost instalate. Mai mult, ele asigura o ventilare efectiva care ne poate ajuta sa evitam inspirarea de aer viciat, daunator sanatatii, produs de diferite surse de materiale din jurul nostru.Standardele de constructii din ziua de azi solicita cladiri izolate termic cat mai bine, ceea ce implica izolatie exterioara sau ferestre cat mai etanse, fapt ce a dus catre un consum de energie scazut dar in acelasi timp au aparut si probleme legate de calitatea aerului interior.

     Ventilatia este indispensabila pentru orice tip de cladire sau spatiu. Puteti gasi solutia acestei probleme prin centrala de ventilatie cu recuperator de caldura.Consumul de energie si costurile aferente cresc zilnic, de aceea trebuie sa platim din ce in ce mai multi bani pentru energie. In aceasta situatie, trebuie sa ne gandim cum sa reducem aceste costuri, mai mult trebuie sa tinem cont si de protectia mediului, reducand consumul de energie electrica. Reducand incalzirea "exterioara", puteti sa economisiti pana la 1,3 Euro/ora (statistici CE) si protejati mediul inconjurator. Un recuperator de caldura poate fi asadar solutia potrivita pentru tine. Stim, cu totii ne dorim un semineu sau o soba lemne pentru un design aparte al locuintei, insa un recuperator de caldura este o solutie moderna care va va aduce numai beneficii.

     Recuperatorul de caldura este o unitate de ventilatie care realizeaza schimbul de aer din incaperea in care este montat, recuperand o parte din cadura evacuata. De asemenea, recuperatorul de caldura poate fi integrat intr-un sistem HVAC (heating, ventilation, air conditioning) sau folosit ca unitate independenta. Recuperatorul de caldura are rolul de a evacua aerul din incapere si de a introduce aer proaspat, de a filtra aerul introdus si de a realiza transferul termic dintre cele doua schimburi de aer.

Exista 55 produse.
pe pagină
Se afişează 1-12 din 55 de articole
Se afişează 1-12 din 55 de articole